3 Temmuz 2012 Salı

İSTEMENİN YOLLARI

Son yazımızda istemenin, duanın nasıl olacağına dair birkaç metot vermiştim. Şimdi ise bu metotlara yollar ekleyeceğiz. Bunun başında listeleme geliyor. Birçok kaynağa göre ve araştırmalarıma göre isteklerimizi yazıya dökmek büyük bir oranda fayda sağlamaktadır. Bu faydaların en büyüğü ise gerçekleşeceğine dair inancımızı artırmasıdır. 99 dileğimizi, yani hayallerinizi, arzularınızı, isteklerinizi bir liste olarak sıralamanız gerekiyor. Bu şekilde başlayıp bunları gerçekleştirenler var. Bunlara örnek olarak düzenli spor yapmak, çok sevdiğiniz bir kitabı okumak, tatil için yurtdışına çıkmak, araba almak, köşe yazarı olmak vs. Bu 99 maddelik listenizi yazmayı bitirdiğinizde, her hafta listenizi gözden geçirerek bu hedeflere ulaşmanızı sağlayacak şartları yaratacak, isteğinizle ilgili emin olduğunuzu görecek ve bunu dile getireceksiniz. Listenizi şöyle yapabilirsiniz; Kişisel hedefleriniz, İlişkileriniz, Sağlık ve beden ile ilgili istekleriniz, Spor, hobi, eğlence, tatil gibi konularda istedikleriniz, Kariyer ve eğitim hayatınızla ilgili istekleriniz, Para konusunda ki istekleriniz, Hayırseverlik ve toplum hizmetleri gibi konularda yapmayı istedikleriniz şeklinde listenizi tamamlayabilirsiniz. 99 Listenizi yaparken büyük düşünün, istediğiniz şeye odaklanın, onu hak ettiğinizi kabul edin, ona sahip olabileceğinize inanın ve sonra onu serbest bırakın. Düşünün ki bir katalog var oradan seçim yapıyorsunuz ve siparişinizi veriyorsunuz. 


Her sabah, arzularınıza, hedeflerinize ve niyetlerinize odaklanmak için en azından beş dakika ayırarak başlayın. Rahatlayın, gözlerinizi kapatın ve bütün hedeflerinizin ve arzularınızın zaten gerçekleştirilmiş olduğunu düşünün. 


Kendinize bir taş parçası edinin. Bunun için fiyatı uygun olan ve güçlü enerji sağlayan kaplan gözü taşını ya da oltu taşını tavsiye ederim. Bunu bir kolye ucu, teşbih, küpe, yüzük taşı yada sadece taş parçası olarak edinebilirsiniz. Bütün enerjinizi bu taşa vererek hayallerinizin gerçekleştiğini düşünerek bu taşı sevin. Ve her baktığınızda hayallerinizi hatırlayın. 


Sizi üzen, sıkan ortamlarda bulunmaktan kaçının. Güldüren neşelendiren sevindiren şeylere odaklanın ve beklentilerinizi pozitif tutun. 


Hayatınızın bütün anlarında şükür, minnet ve takdir etmenin ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Her gün Allah’a dua etmeyi, verdikleri için şükretmeyi, başınızdan geçenleri anlatmayı unutmayın ve bunlar için Allah ile bağlantı kurmaya zaman ayırın. 


Duygularınıza ve sezgilerinize güvenin. Hayallerinizi gerçekleştirmek için sadece beklemek çok yanlıştır. Bunların hayata geçmesi yönünde gündelik adımlar atın. Hayatınızı planlayın. ‘Çekim Yasası’nın hayatınızda işlediğini kabul edin.


‘Çekim Yasası’nın etkisinin her işaretini göz önüne alın ve Allah’a teşekkür edin. Unutmayın, bu yasanın işlediğini ne kadar çok kabul ederseniz yasa o kadar fazla işler. 


İstediklerinizin gerçekleşmesi için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri onları görselleştirmek. Zira arzularınızı resimler ve imajlarla göstererek titreşim düzeyinizi gerçekten güçlendirebilirsiniz. Çünkü görseller ve resimler duygularınızı uyandırır. 


Herkesin istekleri, dilekleri hayalleri var. Ancak olmasını istediğiniz şeyi, ne kadar gerçekçi hayal ederseniz, dileklerinizin gerçek olma ihtimali de o kadar yükseliyor. Bundan ötürü almak istediğiniz evin muhitinde gezin, almak istediğiniz araba ile test sürüşü yapın, alışveriş için gezin vs. İstediğiniz şeye gerçekten içten ve kalpten inanmanız gerekir. Bu konunun en hassas noktası, dileğiniz tümün hayrına olmalıdır. Elbette sadece dilemek de yeterli değil, dileğiniz her ne ise, gerçekleşmesi için bu yönde çaba harcamanız gerekiyor. 


Hayal Edin! Bunun için ihtiyacınız olan tek şey her gün kendinize ayıracağınız 20 dakika. Bu vakit için rahatsız edilmeyeceğiniz bir yere geçin. Bel kemiğiniz düz, ayaklarınız yere basar şekilde bir sandalyede oturun. Ayaklarınızın yere basması 'topraklanmanız' içindir. Müzikle yapabilirsiniz bunu. Odanın ışığını loş yapın veya tamamıyla kapatın, nasıl yoğunlaşacağınıza bağlı. Dilerseniz bunu namaz kılarak, secdeye kapanarak da yapabilirsiniz. Burnunuzdan nefes alın, karnınızı şişirerek bu nefesi verin. Bu arada gözlerinizi yavaşça kapayın. Sadece nefese yoğunlaşın ve diğer her şeyi unutun. Bu söylediğimi yapmak zordur ama deneyin ta ki başarılı olana kadar. 


Hayallerinizde neresi sizi mutlu ediyorsa oraya gidin. Burayı siz belirleyeceksiniz. Genelde hep aynı yere gitmek daha sağlıklıdır. Şimdi burada önünüze dev bir ekran açın. Arkanıza yaslanın ve gerçekleşmesini istediğiniz hayatı sinema seyreder gibi en ince detaylarına kadar seyredin. Bu sizin zihin ekranınızdır, burada nasıl bir hayat istiyorsanız görüntüleyin. Hayallerinizde net olun. 


Israrcı olun. Değişikliğe sebep vermeyin. Hayal gücünü kullanarak imgeleme yapmak budur. Görüntülemeyi bitirirken "Tümünün hayrına ise dileğim şimdi şu andan itibaren gerçekleşiyor ve bu böyle" deyin ve ekranı kapatın. Sonra 1'den 5'e kadar sayarak gözlerinizi yavaşça açın.


Bu uygulamaları yaparken gerçekten inanın, Allah'ın isimlerini bol bol zikredin. Siz O'nu anarsanız, O sizi duyacaktır. Şüphesiz Allah vaadinden dönmez. 


Temizliğinize, yediğiniz içtiğiniz şeylere, konuşmalarınıza dikkat edin. Yalandan, iftiradan, dedikodudan uzak durun. Fal, sihir, büyü gibi insanları kandıran uygulamalardan, şeytanın tuzaklarından uzak durun. Geleceği Allah'tan başkası bilemez. Bunu asla unutmayın. Siz onların uydurmalarını değil, kendi hayallerinizi düşünün. 


Ve tüm bunları yaparken, yürürken, yatarken, oturup kalkarken, arabaya binerken, inerken, her şeyden önce besmele çekin. Madem bu dünyada torpil olmadan bişey olmuyor siz de torpilin en büyüğünü kullanın. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adını kullanın. Şunu da unutmayın ki insanı yaratan Rabbimiz bize kendi ruhundan üflemiştir. Bizlerde bu gücü, bu kudreti hissetmeli ve bunun ilmini öğrenmeliyiz. O zaman bizim önümüze kimse geçemez.


Sevgi ve dua ile...

4 yorum:

  1. Bende burada geçen metotları deneyenlerdenim. Ama şunu söylemeliyim ki süreklilik çok önemli. Bizler hemen 2 günde sıkılan tipleriz. Böyle yapınca sistem işlemiyor bilginize. En az 7-8 ün devam hatta hatta en sağlam 21 gün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sezen, açık olarak belirtmediğimiz noktayı aydınlattınız. Dediğiniz gibi süreklilik çok önemli. Her gün vakit ayırın, her hafta listenizi gözden geçirin ibarelerimin özünde süreklilik yatmaktadır.

      Sil
  2. Aynen katılıyorum. İlim ve bilim birlikte olunca karşımıza çıkan tablo yukarıda yazılanlar oluyor. Kutsal Kitabımızı da okuyup anlayabilen bir kişi mutlaka hedefine ulaşır. Ben de bu yöntemleri deneyenlerdenim ve oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılımınız ve yorumunuz için teşekkürler.

      Sil